Anul şcolar s-ar putea prelungi

Anul şcolar s-ar putea prelungi

Suntem în a doua săptămână de grevă generală în Educaţie şi incertitudinea este cuvântul de ordine. Elevii din anii terminali şi părinţii lor nu ştiu dacă examenele se vor mai ţine la timp.Copiii de clasa a 6-a au aflat că Evaluarea a fost, din nou, amânată. Între timp sindicaliştii din Educaţie s-au întâlnit cu miniştrii Muncii şi Educaţei. Ţin cu dinţii de revendicări: salarii mărite cu 25% acum şi cu până la 60 de procente după noua lege a salarizării.

,,Niciun elev nu va rămâne cu media neîncheiată". Este asigurarea pe care o dă Ligia Deca, ministrul Educaţiei, la o săptămână de la începerea grevei din învăţământ. Astăzi, teoretic a început procedura de înscriere pentru examenul de Bacalaureat. Practic, fiecare director urmează să organizeze totul, acolo unde se poate.

,,Directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară acestui tip de activitate vor comunica părinţilor şi elevilor toate aspectele necesare pentru realizarea înscrierii", se arată în comunicatul Ministerului Educaţiei.

La o saptamana de la inceperea grevei, Evaluarea Naţională pentru elevii de clasa a 6-a a fost amânată pentru a doua oară. Potrivit noului calendar, elevii ar urma să susţină proba de Limbă şi Comunicare pe 12 iunie şi, o zi mai târziu, proba de Matematică şi Ştiinţe ale Naturii. Sindicaliştii nu renunţă la solicitări. Un pas înainte a fost făcut astăzi, spun ei. Au început negocierile pentru legea salarizării unitare, la ministerul muncii.

Până la noua lege a salarizării, toţi angajaţii din Educaţie îşi doresc măriri cu 25%. Pentru marţi, sindicatele au anunţat un nou mare protest în Bucureşti. Manifestanţii urmează să meargă din Piaţa victoriei până la Palatul Cotroceni. Sindicaliştii au cerut şi o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis.

Greva de acum este prima organizată la final de an şcolar.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt