ANAF vinde bunurile Elenei Udrea

ANAF vinde bunurile Elenei Udrea

Maşinile şi terenurile Elenei Udrea sunt de vânzare! E vorba de două automobile şi şase loturi dintr-o zonă foarte bună a Capitalei. Fiscul le va scoate la licitaţie, în speranţa că va aduna aproape 800 de mii de euro. În total, prejudiciul pe care trebuie să îl recupereze ANAF de la fostul ministru al Turismului se ridică la aproape 2 milioane de euro. Vă reamintim, Elena Udrea ispăşeşte acum condamnarea de 6 ani de închisoare pentru luare de mită în dosarul Gala Bute.

Fiscul vrea să vândă un Mercedes Benz S500, negru, din 200 şi un Fiat 500, alb, din 2012. Maşinile, nu chiar noi, au preţ de pornire de 7.158 de euro pentru Fiat şi 7.685 de euro, pentru Mercedes.

Cei mai mulţi bani din licitarea bunurilor fostului ministru vin din terenurile deţinute în apropierea lacului Străuleşti. Elena Udrea a mai deţinut în aceeaşi zonă un teren, însă în coproprietate, pe care l-a vândut în 2011.

Licitaţia va fi pe 27 Octombrie. ANAF a mai pus sechestru şi pe nişte terenuri din dosarul "Nana". Fostul politician are sub sechestru şi un număr de acţiuni.

Elena Udrea a fost anchetată penal şi condamnată definitiv la 6 ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul Gala Bute. În ziua când a fost condamnată, pe 7 Aprilie, fostul ministru a părăsit ţara. A fost dată în urmărire generală şi a fost găsită vîn vama dintre Bulgaria şi Grecia.

Elena Udrea a stat în Bulgaria în arest preventiv 10 zile şi a fost extrădată în România pe 16 iunie. De atunci îşi ispăşeşte pedeapsă la penitenciarul Târgşor din judeţul Prahova.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt