A cincea zi de grevă la STB

A cincea zi de grevă la STB

Greva de la STB continuă, deşi există o decizie a tribunalului care arată că este ilegală! Astăzi a fost a cincea zi de
proteste. Doar un sfert dintre vehiculele programate au ieşit pe traseu. În principal tramvaie şi troleibuze. Cei mai mulţi dintre şoferii de autobuz refuză să se reîntoarcă la serviciu. Între timp, directorul general al STB a anunţat că cei care nu au ieşit pe traseu trei zile la rând riscă să fie concediaţi. Iar pe site-ul societăţii de transport a fost publicat un anunţ de angajare pentru şoferi noi de autobuz.

Deşi la ora 9 dimineaţa era programată o întâlnire cu membrii Consiliului Administrativ al STB, pentru negocieri, sindicaliştii au refuzat să meargă. Motivul invocat: prezenţa acolo a directorului general al Societăţii de Transport, Adrian Criţ. Pe care îl vor înlăturat de la conducerea instituţiei.

Din cele 746 de vehicule programate să iasă pe traseu, doar 209 au circulat prin Capitală. În principal, troleibuze şi
tramvaie. Autobuzele au rămas o raritate, pentru că cei mai mulţi dintre şoferi refuză să reia activitatea. Directorul STB caută oameni noi

Cei care vor să aplice trebuie să deţină permis de conducere de categoria D şi să aibă cel puţin trei ani experienţă în domeniul transportului de persoane. Pentru şoferii care au refuzat să iasă pe traseu începe cercetarea disciplinară.

Greva este ilegală şi există încă de joi o hotărâre a instanţei în acest sens. Conducerea societăţii de transport a depus o plângere penală şi la Parchet. Iar Brigada Transporturi s-a sesizat din oficiu. Cei care au mers până acum la audieri au refuzat să facă declaraţii.

În fiecare zi de grevă, societatea de transport public a pierdut aproape 5 milioane de lei. Directorul STB spune că instituţia este acum la limita insolvenţei. Greva i-a revoltat şi pe călători.

Un abonament lunar la STB costă 80 de lei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt