8 Martie în cimitir

8 Martie în cimitir

Scandalul închiderii şcolii vasluiene din cimitir pare departe de a se fi terminat. Începând de astăzi, cursurile în şcoala improvizată ar fi trebuit să fie suspendate - aşa spune decizia Direcţiei de Sănătate Publică. Totuşi, sala mortuară este în continuare plină de copii care, în pauze, se joacă printre morminte.

Directorul, învăţătoarea şi părinţii refuză mutarea copiilor de aici. Ba chiar au depus şi contestaţie la judecătorie împotriva deciziei de suspendare a cursurilor.

8 Martie a fost o zi specială pentru copiii de la şcoala din satul vasuluian Curseşti Deal. Au dus flori şi mărţişoare doamnei învătătoare, la care au ajuns, ca în fiecare zi, trecând pe lângă locurile de veci ale strămoşilor.

Direcţia de Sănătate Publică a decis mutarea şcolii într-un sat de la doi kilometri distanţă. Părinţii preferă, însă, să-şi ştie pruncii aproape.

Învăţătoarea spune că nu ştie nimic despre hotărârea DSP. Iar directorul şi primarul comunei susţin că nu-i pot obliga pe părinţi să nu-şi aducă copiii la şcoală.

Părinţii spun că nu vor ca elevii să fie transportaţi cu un microbuz şcolar la o altă şcoală. Chiar şi preotul din comună consideră un lucru normal faptul că elevii învaţă într-un cimitir.

Copiii vor continua să înveţe în şcoala din cimitir până când şcoala din localitate va fi reabilitată. Ar fi trebuit să fie gata de Paşte, dar calendarul renovării nu pare a fi respectat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt