Vor salarii mai mari cu 15%

Vor salarii mai mari cu 15%

Angajaţii din sistemul de sănătate au ieşit din nou în stradă. A fost a treia zi de proteste. Oamenii sunt nemulţumiţi de salarii. Dar şi de anomaliile din sistem. Asistente şi infirmiere cu 30 de ani vechime au salarii mai mici decât cele care abia s-au angajat.

Creşterea preţurilor a scos angajaţii din Sănătate din spitale, în stradă. Oamenii se plâng că nu mai pot face faţă cheltuielilor zilnice. Aşa că vor salarii mai mari, pe măsura inflaţiei. O asistentă care lucrează de peste 40 de ani la Institutul Parhon din Bucureşti are un salariu lunar se ridică la 3.000 de lei.

Andreea a terminat şcoala de asistente în 2018. După cinci ani de muncă veniturile ei sunt de aproximativ 4.000 de lei. Cu peste o mie de lei mai mult decât colegele ei cu zeci de ani de experienţă. Aberaţia legislativă este doar unul din motivele care a dus la protestele angajaţilor din sistemul de sănătate.

România are cel mai mic salariu brut din Europa în cazul asistenţilor medicali. La polul opus, Germania oferă acestor angajaţi o remuneraţie lunară de aproape 4.000 de euro.Protestele din faţa Guvernului sunt doar un prim pas. Dacă nu vor fi asultaţi, sindicaliştii spun că greva generală este iminentă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt