Operaţiunea mită la minister

Operaţiunea mită la minister

DNA a descins la Ministerul Agriculturii. Vizat a fost un funcţionar al instituţiei pe care procurorii îl acuză că ar fi luat mită. De 36 de ori. Sumele pretinse pentru aprobarea de fonduri europene se ridică la 67 de mii de lei. Angajatul ministerului a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile.

Livia Ciobanu este şef de serviciu în cadrul Direcţiei Generale Buget Finanţe şi Fonduri Europene din cadrul Ministerului Agriculturii. Conform procurorilor, în perioada ianuarie 2018 - februarie 2021 ar fi pretins mită în zeci de rânduri. În schimbul banilor a alocat preferenţial fonduri europene unei direcţii agricole judeţene.

În patru ani, femeia ar fi primit foloase necuvenite care se ridică la 67 de mii de lei. Suma a primit-o numerar şi apoi a virat-o într-un cont care aparţinea unei rude. Ca să nu trezească suspiciuni, a cerut ca mita să-i fie dată în mai multe tranşe. În luna ianuarie a anului 2018 a încasat 15 mii de lei, apoi între 1.500 şi 3.000 de lei lunar.

Dacă funcţionara din minister încalcă măsura controlului judiciar, magistraţii pot dispune arestul la domiciliu sau chiar arestul preventiv.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt