Bricul Mircea, vizitat de turişti

Bricul Mircea, vizitat de turişti

Bricul Mircea, nava amiral a Marinei Militare şi-a deschis astăzi porţile pentru populaţia civilă. Oamenii au putut să descopere câteva dintre tainele navigaţiei cu vele pe maiestuosul velier. Evenimentul este organizat în cadrul manifestărilor dedicate zilelor oraşului Constanţa.

Nava-şcoală Mircea impresionează atât prin arhitectura sa, cât şi prin istoria ei, veche de 84 de ani. Şi îi fascinează întotdeauna pe cei care urcă la bordul ei. Nici nu este de mirare pentru că ”Mircea” este cea mai longevivă si mai admirată navă din Marina Militară Română. Bricul Mircea şi-a deschis porţile pentru public, iar cei mici şi cei mari deopotrivă au putut urca la bord şi au putut descoperi câteva dintre tainele acestui velier.

Oamenii au avut ocazia să afle cum trăiesc marinarii cand sunt pe apă, cum se instruiesc studenţii şi cadeţii la bord, dar şi multe detalii tehnice privind capabilitatile navei.

În 1939 nava şcoală Mircea a plecat în primul său voiaj. Acum a depăsit deja cifra 50. A traversat Atlanticul de trei ori, a navigat pe mai toate mările şi oceanele lumii şi a acostat în zeci de porturi. Datorită bunei pregătiri a echipajului, Mircea a scăpat cu bine din bombardamente, furtuni, dar şi din Triunghiul Bermudelor, pe care l-a traversat în 1976. A participat la numeroase competiţii nautice de unde s-a întors cu medalii, iar acum se pregăteşte să ridice din nou ancora, luna viitoare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt