Americanii au adus în România chiar şi poduri

Americanii au adus în România chiar şi poduri

Armata americana se antreneaza pentru traversarea Dunarii, a Deltei si-a cursurilor de apa, impreuna cu militarii romani. Sunt exercitii ample in care militarii americani trebuie sa construiasca poduri peste ape curgatoare, pe care vor trece tancuri, camioane si sute de soldati. La Mihail Kogalniceanu au fost aduse zeci de pontoane, barci si camioane militare cu componentele acestor poduri. In scurt timp vor pleca in zonele de exercitiu.

Echipaţi cu barci rapide si şalupe, pontonierii americani pot instala cu ajutorul camioanelor si a tehnicii militare de ultimă generaţie un pod peste un rau, doar 90 de minute. Fiecare segment de pod e incarcat pe un camion care-l aduce langa apa si il lanseaza imediat.

Podurile aduse la Mihail Kogalniceanu vor pleca peste cateva zile in poligoanele de antrenament. Militarii americani si cei romani vor exersa impreuna scenarii de atac in teren accidentat, in care trebuie sa traverseze cursuri de apa. Sub focul inamic, ei trebuie sa uneasca toate pontoanele plutitoare si sa formeze podul.

Tot echipamentul stationat acum la Mihail Kogalniceanu vine din Belgia. Armata americana si-a facut mai multe depozite in diferite baze europene, asfel incat sa poata deplasa tehnica militara si logistica de-a lungul continentului, cu maxima rapiditate.

Manevrele militare romano-americane incep in luna iunie si poarta numele de cod Saber Guardian. Se desfasoara in Tulcea si in Ialomita si reunesc 24oo de soldati americani si 7.5oo din alte 1o tari aliate NATO.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt