1 Decembrie nu inseamna doar parada militară, fasole cu ciolan sau sarmale si deschiderea târgurilor de Crăciun. Ci şi drapelul ţării, arborat pe institutiile publice, pe blocuri, case, pe bulevarde. Fabricile de steaguri din toată ţara dau în clocot înainte de fiecare 1 Decembrie.
În urmă cu câţiva ani, Adrian Cârjan a înfiinţat un atelier mic, de confecţionat steaguri. Şi, cum crede în vorba azi în Timişoara, mâine-n toată ţara, a început să le trimită în întreaga Românie. Aşa că acum, drapelele făcute de bănăţean flutură pe clădirile din toate zonele ţării.
Cel mai mare drapel cusut in atelierul de langa Timisoara are dimensiuni impresionante: 7 metri si jumatate pe 5. În această perioadă, fabrica lucrează la foc continuu.
Cele mai solicitatea steaguri sunt cele cu dimensiuni standard, care sunt cumpărate mai ales de instituţiile de stat. Prin comparatie, cele de exterior sunt dintr-un material mult mai subtire- un polyester perforat, care permite trecerea vantului.
Un steag poate fi făcut, în funcţie de dimensiune, în câteva minute sau în câteva ore. Nu doar steagurile sunt cautate in aceasta perioada. Cocardele sunt şi ele la mare căutare.
Bucurie si mandrie, asta mai spune Adrian Carja de fiecare data cand vede un steag fluturand si asta chiar daca nu a fost realizat in fabrica lui. Timiseanul crede ca fiecare casa de Romania ar trebui sa aiba, macar de 1 decembrie, un steag la poarta dar, din pacate, numarul celor care de Ziua Nationala arboreaza drapelul este de la an la an mai mic.