Italia a desemnat un port de primire pentru debarcarea migranţilor aflaţi pe nava umanitară Ocean Viking

Italia a desemnat un port de primire pentru debarcarea migranţilor aflaţi pe nava umanitară Ocean Viking

Organizaţia neguvernamentală SOS Méditerranée, a cărei navă umanitară Ocean Viking are la bord 294 de migranţi salvaţi pe mare, a fost autorizată de autorităţile italiene să acosteze în portul sicilian Pozzallo, relatează luni AFP.

''După o aşteptare epuizantă, Pozzallo, din Sicilia, a fost desemnat pentru debarcarea în siguranţă a celor 294 migranţi salvaţi care se află la bordul #OceanViking'', a indicat pe Twitter ONG-ul specializat în căutarea şi salvarea migranţilor pe mare.

Începând din 19 mai, nava Ocean Viking, gestionată de SOS Méditerranée în parteneriat cu Federaţia internaţională a societăţilor de Cruce Roşie şi Semilună Roşie, a realizat patru operaţiuni de salvare care i-au permis recuperarea a 296 de migranţi din largul Libiei şi Maltei.

Printre cei salvaţi se află şi 49 de minori şi şase femei însărcinate, a indicat ONG-ul într-un comunicat.

Libia este un important punct de plecare pentru zeci de mii de migranţi care încearcă să ajungă pe mare în Europa, coastele italiene aflându-se la circa 300 de kilometri.

Mediterana centrală este ruta cea mai periculoasă din lume folosită de migranţi, potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţii (OIM). Agenţia ONU estimează celor morţi sau dispăruţi în anul 2021 la cel puţin 1.553.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt