Un semafor, diferenţa dintre viaţă şi moarte

Un semafor, diferenţa dintre viaţă şi moarte

De ani de zile, locuitorii unui cartier al Capitalei se luptă cu autorităţile pentru instalarea unui semafor… Un semafor care poate pune capăt numărului mare de accidente care au loc la trecerea de pietoni din zonă. În urmă cu câţiva ani, au primit şi un răspuns. Semnul de circulaţie a fost aprobat şi urmează să fie instalat. Au trecut 5 ani de atunci, iar semaforul nu există!

Cartierul Aviaţiei, o zonă extrem de circulată din capitală! Din păcate un loc în care se intâmplă şi foarte multe accidente. De cele mai multe ori pentru că semnele de circulaţie lipsesc ori se văd prea puţin.

În urmă cu câţiva ani, aici un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit din plin pe o trecere de pietoni. La câteva zile după tragedie, locuitorii din zonă au făcut sesizări pentru a fi montat un semafor. trecerea de pietoni era clar că nu oferea siguranţă pietonilor.

După ce a oferit aviz favorabil, Comisia Tehnică de Circulaţie trebuia doar să monteze semaforul. Adică să pună în aplicare ceea ce au aprobat deja. Nu s-a întâmplat asta, în schimb au oferit un răspuns.

Şi astfel, traversarea străzii devine…un test de supravieţuire pentru pietoni.

Lipsa semafoarelor sau a trecerilor de pietoni care abia se mai văd sunt cauzele principale ale accidentelor în care sunt implicaţi pietoni. Administraţia străzilor este răspunzătoare de…amplasarea semafoarelor a semnelor de circulaţie şi trasarea marcajele pietonale. De cele mai multe ori…spun că nu sunt bani.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt