Turismul românesc, între lărgirea plajelor şi dispariţia voucherelor de vacanţă

Turismul românesc, între lărgirea plajelor şi dispariţia voucherelor de vacanţă
foto: Pixabay

Dispariţia sau reducerea numărului de vouchere de vacanţă acordate ar putea avea efecte negative asupra turismului românesc, şi-aşa lovit greu de cei doi ani de pandemie, a declarat la Prima News expertul în turism Traian Bădulescu.

„Voucherele au scos multe afaceri de la negru în turism, pentru că s-au înregistrat să poată primi vouchere de vacanţă. Dispariţia voucherelor de vacanţă va avea un recul pentru industria hotelieră din România, mai ales că s-a suferit foarte mult în cei doi ani de pandemie”, a arătat Bădulescu.

El a spus că este o creştere vizibilă în turismul românesc, chiar de 15-30 la sută faţă de anul trecut şi că inclusiv Delta Dunării îşi revine, dar doar datorită turiştilor români.

„Suntem încă foarte jos cu numărul de turişti străini, care este la jumătate din cel din 2019, care şi-aşa nu era prea mare. România are nevoie de minimum 20 de milioane de euro ca să atragem străini. După ce că n-avem banii ăştia, mai şi tăiem”, a mai arătat expertul în turism.

El a mai spus că staţiunea Costineşti şi-ar putea reveni după lărgirea plajelor şi ar putea fi iar „staţiunea tineretului” aşa cum s-a întâmplat cu Eforie, care a devenit staţiunea preferată de familiile cu copii.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt