Reprezentant ANAT: Românii sunt în continuare la chartere spre Grecia. Ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa

Reprezentant ANAT: Românii sunt în continuare la chartere spre Grecia. Ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa
foto: Pixabay

Cristian Bărhălescu – membru în Consiliul Director al ANAT a declarat marţi că românii sunt în continuare la chartere spre Grecia, pentru că ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa. Marea majoritate aşteaptă de multă vreme vacanţa aceasta şi vor călători, a mai spus reprezentantul ANAT, el arătând că pentru Grecia şi Turcia, 25% din PIB înseamnă veniturile din turism astfel că ”ei nu ar risca nici măcar un fir de păr din capul oricărui turist care vine dintr-o ţară străină şi care le aduce venituri”.

”Românii înţeleg ce se întâmplă, au văzut hărţile cu incendiile, unde sunt, în Curfu, undeva în nord-est, izolat, iar celelalte zone de sud, vest şi nord vest, celebre de altfel şi unde sunt cele mai multe zone de cazare nu sunt afectate. La fel în Rodos, partea de sud este împădurită, se vede clar că 10 sau 15% este afectat iar românii sunt în continuare la chartere, foarte puţini sunt care au venit să întrebe dacă se zboară sau dacă sunt probleme. Ei ştiu că de fiecare dată nu li s-a pus în pericol viaţa şi satisfacţia concediului”, a arătat reprezentantul ANAT, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

Cristian Bărhălescu a precizat că pentru Grecia şi Turcia, 25% din PIB înseamnă veniturile din turism astfel că ”ei nu ar risca nici măcar un fir de păr din capul oricărui turist care vine dintr-o ţară străină şi care le aduce venituri, pentru a face bani şi au mare grijă de ei”.

”Considerăm că în continuare se va zbura normal, eu personal voi pleca în Corfu în 4 zile. De ce să nu merg? Ştiu foarte bine ce e acolo, mi-am sunat partenerul, mi-a zis că se simte puţin miros de foc”, a arătat Bărhălescu, el arătând că este o insulă foarte mare. ”Dacă este fum la Galaţi nu înseamnă că la Ploieşti este o problemă”, a exemplificat reprezentantul ANAT

În privinţa posibilităţii recuperării banilor de pe pachetele turistice achiziionate, acesta a spus că turiştii pot să îşi amâne vacanţele, în condiţiile în care nu se zboară şi au asigurare şi îşi pot recupera banii.

”Partenerii greci au dat dovadă de fiecare dată de înţelegere. Dar să ştiţi, marea majoritate aşteaptă de multă vreme vacanţa aceasta şi vor călători pentru că ei ştiu ce servicii găsesc acolo”, a spus reprezentantul ANAT. 

Cristian Bărhălescu a mai afirmat că Grecia rămâne în topul preferinţelor românilor, datorită apropierii, condiţiile cunoscute, servicile pe plajă. 

”Aş putea spune că este mai mare concurenţă cu Turcia, care e bună pe all inclusive. Recomandăm să meargă în Grecia celor care nu îşi doresc să stea la all inclusive, aşa cum se duc în Italia şi Spania”, a completat Bărhălescu.

 

Afla mai multe despreturismgreciaromaniincendii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt