Profit subţire, de vară

Profit subţire, de vară

Sezonul estival care s-a încheiat a fost cel mai slab din ultimii 10 ani! Nu doar că turistii au venit în număr mic, dar hotelierii au primit amenzi peste amenzi. 11 milioane de lei pentru aproape 500 de hoteluri şi restaurante! Patronii se plâng că multe probleme au fost cauzate de lipsa de comunicare cu instituţiile statului, care s-au călcat pe picioare ca să-i controleze.

Servicii care lasă de dorit, mormane de gunoi, alimente expirate de câţiva ani şi condiţii insalubre. Sunt câteva dintre neregulile grave, descoperite pe litoralul românesc în acest sezon estival.

Hotelierii spun că verificările nu sunt riguroase, iar discrepanţele privind cuantumul amenzilor sunt ridicole. Problemele nu se opresc aici. Este o criză acută şi de forţă de muncă pe litoral, aşa că hotelierii s-au orientat din ce în ce mai mult spre muncitorii din Bangladesh, India sau Sri Lanka. Ajunsi în Romania, fug în Anglia, Germania sau Franţa.

Oficialii promit să rărească totuşi controalele pe Litoral. Sezonul estival care s-a încheiat a fost cel mai slab la malul mării, iar şocul suferit anul acesta de hotelieri ar putea fi o lecţie din care sa tragă învăţăminte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt