Industria turismului trebuie să beneficieze de despăgubiri în regim de urgenţă şi orice închidere a activităţii în HoReCA face şi mai grea restartarea şi aruncă şi mai mulţi angajaţi în şomaj şi operatori în faliment, a declarat miercuri preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie, într-o conferinţă de presă.
"Credem că industria trebuie să beneficieze de despăgubiri în regim de urgenţă, altfel nu vom mai exista. Această industrie a turismului - hoteluri, restaurante, agenţii de turism, ghizi - toţi operatorii din această industrie asigură partea frumoasă a acestei ţări. Guvernul, astăzi, omoară în fiecare zi această parte frumoasă a acestei ţări. Considerăm că HoReCa trebuie să fie desprinsă de principiul 3% şi HoReCa să poată funcţiona la 30% din capacitate, indiferent de cât este procentul de persoane infectate cu Covid. Orice închidere a robinetului, a activităţii în HoReCa, practic face şi mai grea restartarea şi aruncă şi mai mulţi operatori şi mai mulţi angajaţi în faliment, respectiv în şomaj sau în situaţia de a părăsi această ţară", a spus Mischie.
El a subliniat astfel că este momentul în care HoReCa are nevoie de ajutor, de despăgubiri pentru daunele care i-au fost aduse de Guvernul României, momentul în care să poată beneficia de principiul taxe zero pentru salariul minim.
agerpres.ro