Tratament revoluţionar pentru cancer

Tratament revoluţionar pentru cancer

340 de mii de euro costă o injecţie care tratează forme grave de cancer de sânge! Tratamentul revoluţionar va ajunge curând şi în România, prima dată la Spitalul Fundeni. Bolnavii nu vor mai fi nevoiţi să facă chimioterapie
sau transplant medular.Noua terapie îi poate scuti de tratamentele grele la care sunt supuşi. Medicii de la Insitutul Fundeni caută acum pacienţi eligibili care se pot înscrie în programul-pilot.

La doar 34 de ani, Andrei este la un pas distanţă să învingă o boală grea. Anul trecut viaţa lui s-a schimbat când a fost diagnosticat cu limfom non- hodgkin. O boală rară care distruge organismul. Andrei a simţit o umflătură la gât şi a mers la un control la ORL. De acolo, lucrurile au escaladat rapid, iar diagnosticul a fost crunt. Avea o tumoră de şapte centrimetri. A început rapid tratamentele dure care i-au slăbit organismul.

Acum a aflat şi el de terapia CAR-T. Spune că pentru pacienţii ca el, acest tratament înseamnă o nouă şansă la
viaţă, o viaţă mai uşoară, fără chimioterapie sau alte intervenţii.

Medicii de la Institutul Fundeni aşteaptă nerăbdători acest tratament miraculos şi au început deja să caute pacienţii eligibili pentru înscrierea în program. Văd acestă injecţie ca pe o ultimă şansă la viaţă pentru pacienţiI grav bolnavi . Costurile sunt mari. Doar acest medicament costă 340 de mii de euro, însă costurile finale pot fi şi de patru ori mai mari, pentru că vorbim despre un tratament personalizat.

Există şi reacţii adverse la acest tratament, spun medicii. Însă, şansele de refacere sunt foarte mari.

Cancerul de sânge este o boală silenţioasă care nu provoacă dureri. Medicii ne sfătuiesc să mergem des la controlul de rutină. Andrei nu a făcut acest lucru, iar acum regretă.

În două luni, medicii de la Fundeni speră să înceapă acest tratament şi în România şi să le ofere pacienţilor o nouă
şansă la viaţă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt