Tot mai multe cazuri de viroze

Tot mai multe cazuri de viroze

Sezonul rece a adus cel mai mare val de viroze respiratorii din ultimii ani. Aproape 70 de mii de cazuri într-o singură săptămână. Spitalele sunt pline de copii care ajung să facă şi complicaţii. Medicii vorbesc despre un sindrom post covid. În timpul pandemiei, măsurile de protecţie au ferit organismul de alte boli, iar cei mici nu au mai fost expuşi la virusuri respiratorii la fel ca înainte. Acum însă, sistemul lor imunitar este mai scăzut şi vulnerabil în faţă gripelor.

Medicii se confruntă în această perioadă cu unul dintre cele mai agresive valuri de viroze respiratorii. La camera de garda ajung zilnic peste 300 de copii bolnavi. Sincţial respirator este virusul care circulă în acest periaodă. Cei mai vulnerabili sunt copiii care merg la creşă, gradiniţă şi şcoală. Indirect sunt afectaţii şi cei din jurul lor, părinţii sau bunicii care mai au şi alte afecţiuni.

La primele simptome copilului ii curge nasul, are dureri in gat, dureri de cap şi febră. Deşi este un virus cunoscut, medicii spun că starea pacienţilor se poate agrava foarte repede.

Specialiştii vorbesc şi despre un sindromul post pandemic. Măsurile de protecţie luate în pandemie au apărat organismul de alte boli, dar au cauzat sistemului imunitar.

Vaccinarea, alimentaţia sănătoasă şi sportul sunt cele mai sigure căi de protecţie în faţă bolilor.
Ministerul Sănătăţii a transmis că până în acest moment s-au vaccinat antigripal peste un milion de persoane din categoria vulnerabilă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt