Surse CCR: Sporul de Covid pentru profesori este neconstituțional - Prima News

Surse CCR: Sporul de Covid pentru profesori este neconstituțional

Legea privind acordarea unui spor de risc profesorilor și personalului didactic auxiliar, în perioada pandemiei de Covid, este neconstituțială, susțin surse din CCR pentru Agerpres.

Curtea Constituţională a României a admis, miercuri, sesizarea Guvernului asupra legii pentru acordarea unui stimulent de risc personalului din învăţământ, stabilind că actul normativ e neconstituţional, notează sursa citată.

Guvernul a sesizat CCR la începutul lunii noiembrie cu privire la neconstituţionalitatea actului normativ.

Proiectul prevedea acordarea unui stimulent de risc cadrelor didactice, precum şi personalului didactic auxiliar şi personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, din învăţământul particular acreditat şi din unităţile de învăţământ preuniversitar înfiinţate în structura instituţiilor de învăţământ superior, în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1.500 de lei lunar, pe durata stării de alertă şi a stării de urgenţă, pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii SARS-CoV-2. Actul a fost adoptat de Camera Deputaților pe 13 octombrie.Total
0
Shares
Total
0
Share