Sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă, iar valul 5 să se încheie în această primăvară - Prima News

Sunt șanse ca România să fi atins imunitatea de turmă, iar valul 5 să se încheie în această primăvară

Profimedia

Din cele peste 400 de probe secvenţiate de la începutul valului 5, pe lotul studiat în ultima săptămână, procentul probelor cu noua tulpină Omicron a urcat la 100% şi doar 3 cazuri au fost identificate cu subvarianta BA.2, potrivit MedLife.

Varianta BA.2 pare să aibă o rată lentă de răspândire în România, iar varianta Delta pare să piardă teren. ”Sunt şanse destul de mari ca din a doua jumătate a lunii februarie să asistăm la o scădere constantă a numărului de cazuri, iar valul 5 să se încheie în această primăvară”, mai transmite studiul, care precizează că sunt şanse ca România să fi atins imunitatea de turmă.

Medlife mai transmite că, în urma secvenţierii unui nou lot de 94 de probe, toate probele au fost identificate cu tulpina Omicron, iar în cazul a 3 probe a fost identificată subvarianta BA.2 a noii tulpini. Nu au fost identificate probe cu tulpina Delta. În interval de două săptămâni, numărul de cazuri cu noua subvariantă BA.2 a evoluat de la 2 la 3 cazuri pe loturile de studiu MedLife.Total
0
Shares
Total
0
Share