Summit-ul care pune Moldova pe harta Europei

Summit-ul care pune Moldova pe harta Europei

În Republica Moldova, la Bulboaca, pregătirile au intrat pe ultima sută de metri. O delegaţie formată din 50 de preşedinţi de stat şi şefi de guverne va ajunge aici, pe 1 iunie, ca să ia parte la Summitul Comunităţii Politice Europene. Un eveniment de mare anvergură care ar urma să întărească legăturile dintre ţările Uniunii Europene şi cele din vecinătate. Este forfotă mare în localitate, mai ales că localnicii privesc cu speranţă către un viitor al aderării în Uniunea Europeană.

Aflată la 40 de kilometri de Chişinău şi la 30 de Tiraspol, localitatea Bulboaca, prea puţin cunoscută până mai ieri lumii, va deveni în numai câteva zile un punct important pe harta Europei. Peste 40 de lideri europeni vor ajunge aici, la Summitul Comunităţii Politice Europene.

În localitate, pregătirile sunt în toi. Autorităţile s-au organizat ca să facă impresie în faţa întregii lumi. În localitatea cu puţin peste 5.000 de locuitori, edilul îşi aşteaptă oaspeţii cu un drapel de 30 metri lungime. Asfaltul proaspăt turnat, iarba cosită şi forfota mare anunţă venirea oaspeţilor de seamă. Localnicii vor şi ei să-i impresioneze pe liderii europeni şi îi aşteaptă cu speranţa unui viitor mai bun.

Şi turiştii sunt impresionaţi de tot ce au pregătit autorităţile pentru marele eveniment. Timp de două zile, pe 31 mai şi 1 iunie, toate magazinele din apropierea Castelului Mimi, unde va avea loc summitul, vor fi închise, iar în ziua în care va ajunge delegaţia europeană în localitate, autorităţile vor impune mai multe restricţii de circulaţie.

foto: castelmimi.md

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt