Zone întregi din estul ţării, devastate de inundaţii. Meteorologii anunţă în continuare vreme extremă în România

Zone întregi din estul ţării, devastate de inundaţii. Meteorologii anunţă în continuare vreme extremă în România

Alertă de vreme severă în aproape toată ţara. Cel puţin până la noapte, sunt aşteptate precipitaţii abundente şi vijelii. Situaţia este critică în Tulcea unde este în vigoare până la noapte un cod roşu de inundaţii. Tot cod roşu este şi în Galaţi, însă unul de ploi. Apele au măturat şi localităţi din Vrancea. La Bilieşti este cel mai grav. Apa s-a revărsat în zeci de gospodării şi a distrus case şi grădini,.

Potrivit ultimului bilanţ al ISU Vrancea, 70 de gospodării din Bilieşti au fost inundate şi 35 de locuinţe. 17 persoane au fost evacuate de către pompieri şi poliţişti, iar alte 20 s-au autoevacuat la vecini sau la rude.

Oamenii spun că au fost anunţaţi încă de aseară de autorităţile locale că vine viitura şi spun că nu au închis un ochi de teamă că vine apa peste ei. În jurul orei 5 dimineaţa au intrat puhoaiele în curţi şi în case. Majoritatea sunt oameni bătrâni care spun că nu mai au puterea să o ia de la capăt şi că s-a ales praful de munca lor.

Grădinile sunt inundate, curţile, apa a intrat în case... Mobila este stricată, aparatura electrocasnică este şi ea distrusă. Câţiva oameni spun că au reuşit să mai salveze câteva lucruri din casă. Unii dintre ei nu mai au nici haine uscate şi spun că s-au dus la vecini să se îmbrace.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt