Ziua Mondială a Sănătăţii. Rafila: Îndemn pe fiecare să-şi asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăţi

Ziua Mondială a Sănătăţii. Rafila: Îndemn pe fiecare să-şi asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăţi

Anual, la 7 aprilie, este sărbătorită Ziua mondială a sănătăţii. Ministrul Alexandru Rafila a îndemnat pe fiecare să îşi asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăţii şi să adopte un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, pentru că prevenţia e cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor. Ministerul Sănătăţii investeşte masiv în infrastructura medicală, în digitalizare şi în formarea profesională a personalului medical, a adăugat Rafila.

„Dragi români, în ziua internaţională dedicată sănătăţii trebuie să reflectăm la modul în care acţionăm, pentru ca valoarea cea mai de preţ, sănătatea proprie şi a celor dragi să fie apărată şi îmbunătăţită! Într-o lume în continuă schimbare, în care provocările la adresa sănătăţii sunt tot mai complexe, este esenţial să ne concentrăm eforturile în direcţia accesului mai bun la servicii medicale de calitate apropiate de cetăţeni”, a scris Alexandru Rafila, duminică pe Facebook.

Ministrul Sănătăţii a îndemnat pe fiecare să aibă grijă de propria sănătate pentru că prevenţia e cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor.

„Îndemn pe fiecare să-şi asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăţi şi să o promoveze prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi echilibrat. Prevenţia rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor, iar educaţia în domeniul sănătăţii este cheia pentru o viaţă lungă şi sănătoasă. Împreună avem responsabilitatea de a construi un sistem de sănătate solid, care să răspundă aşteptărilor marii majorităţi a populaţiei. Ministerul Sănătăţii investeşte masiv în infrastructura medicală, în digitalizare şi în formarea profesională a personalului medical. Sărbătorind Ziua Sănătăţii ne reafirmăm angajamentul pentru o comunitate în care sănătatea şi bunăstarea fiecărui individ să fie respectate şi protejate”, a scris Rafila.

Afla mai multe despresanataterafilastil de viata
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt