Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Humane Society International/Europe: “Nu trebuie să uităm că sprijinul oferit animalelor ajută oameni şi comunităţi”

Ziua Internaţională a Animalelor fără Stăpân. Humane Society International/Europe: “Nu trebuie să uităm că sprijinul oferit animalelor ajută oameni şi comunităţi”

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Animalelor Fără Stăpân, Humane Society International/Europa anunţă continuarea programului dedicate animalelor de pe stradă şi din comunităţi din România. Potrivit Raportului Mars privind animalele fără adăpost, peste 360 de milioane de câini şi pisici trăiesc pe stradă în 20 de ţări studiate. Multe dintre aceste animale trăiesc în unele dintre cele mai sărace comunităţi, având acces redus la servicii veterinare precum sterilizarea, vaccinarea sau alte tratamente medicale. Viaţa poate fi extrem de grea pentru aceste animale care suferă din cauza foamei, a bolilor netratate şi a accidentelor, iar lipsa îngrijirii acestora poate duce, de asemenea, la probleme de sănătate şi siguranţă publică.

Programul HSI/Europe din România urmăreşte creşterea nivelului de bunăstare pentru animale cu şi fără stăpân, din diferite comunităţi, prin oferirea gratuită de servicii veterinare de calitate, sterilizare în masă, vaccinare, deparazitare şi alte tratamente. Programul îşi propune, de asemenea, să ofere autorităţilor locale şi organizaţiilor cunoştinţele şi instrumentele necesare pentru implementarea unor măsuri umane de gestionare a populaţiei de câini. În curând, organizaţia îşi va extinde programul pentru a ajunge la cât mai multe comunităţi din România.

Animalele fără stăpân şi cele comunitare depind de ajutorul nostru pentru a fi protejate de foame, boli şi abuz

Directorul HSI/Europe pentru România, Andreea Roseti, declară: "Foarte multe animale (câini şi pisici) trăiesc pe străzile noastre. Gestionarea acestei populaţii nu reprezintă doar o provocare din perspective bunăstării animalelor, ci ne obligă să ne punem întrebări despre ce fel de societate ne dorim să fim. Viaţa animalelor este strâns legată de cea a oamenilor, iar abordarea noastră este de a aduce soluţii pentru bunăstarea animalelor, care au însă efecte benefice pentru întreaga comunitate. Programul nostrum înseamnă aducerea de servicii veterinare în aceste zone, inclusive sterilizări pentru oprirea apariţiei de pui nedoriţi, vaccinări, microcipări şi alte intervenţii medicale în comunităţile cu mulţi câini şi pisici cu şi fără stăpân, în care accesul la aceste servicii este greu sau inexistent.

Implicarea noastră direct în comunităţi înseamnă şi informarea oamenilor, a proprietarilor de animale asupra responsabilităţii lor şi suntem convinşi că doar prin implicare pe termen lung putem aduce o schimbare în bine în România.”

De la lansarea programului în România în 2022, HSI / Europe, prin partenerii săi, organizaţii locale specializate în oferirea de servicii veterinare, a ajutat peste 2000 de animale din adăposturi şi comunităţi cu posibilităţi economice reduse.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt