Zelenski îl dă de gol pe Iohannis. România pregăteşte un nou pachet de ajutor militar?

Zelenski îl dă de gol pe Iohannis. România pregăteşte un nou pachet de ajutor militar?

România pregăteşte un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina. Şi asta după ce de dimineaţă preşedintele Zelenski a vorbit la telefon cu preşedintele Klaus Iohannis.  Între timp, Lituania propune ca Ucraina să poată lovi Rusia cu armele occidentale, dorinţă pe care o vrea îndeplinită şi Zelenski. Mai ales că, armata lui Putin înaintează în Harkov. Regiunea a fost atacată toată noaptea cu drone şi rachete.

 

Ruşii au bombardat oraşul Harkov toată noaptea. În urma căderii resturilor de drone Shahed, au izbucnit incendii şi au fost avariate cel puţin 25 de maşini. În timp ce atacurile ruşilor se intensifică, Lituania propune ca Ucraina să poată lovi ţinte strategice din Rusia cu armele occidentale. Acelaşi lucru şi-l doreşte şi Zelenski. În acelaşi timp se plânge că ajutorul Occidentului vine mult prea lent. 
 
 
VOLODIMIR ZELENSKI, preşedinte Ucraina: „În momentul de faţă situaţia de pe câmpul de luptă este foarte complicată pentru că noul val de înaintare rusă a început în zona Harkovului. Un val foarte puternic are loc în Donbas”.
 
După ce s-a zvonit că NATO ar putea trimite instructori în Ucraina pentru a antrena noi recruţi, secretarul american al apărări a anunţat că nu există astfel de planuri. 
 
LLOYD AUSTIN, Secretarul american al Apărării: ”Şi, ştiţi, când am spus că vom putea face asta în cele din urmă, dar odată ce acest conflict se va termina şi ne vom afla într-un loc mai bun. Atunci, bănuiesc că vom putea aduce antrenori. Dar în acest moment, nu există planuri de a aduce antrenori americani în Ucraina”.
 
În acelaşi timp, Klaus Iohannis a anunţat astăzi pe Twitter  că a discutat cu Zelenski la telefon, asta după ce, recent, România a refuzat să ofere Ucrainei sisteme Patriot. La scurt timp, şi Zelenski a postat pe Telegram un comunicat. Preşedintele ucrainean a mulţumit României pentru ”nou pachet de ajutor militar care este în pregătire”, dar fără să dea detalii despre acesta.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt