Zelenski, despre asediul oraşului Mariupol: „Nu este război, este o operaţiune teroristă a Rusiei”

Zelenski, despre asediul oraşului Mariupol: „Nu este război, este o operaţiune teroristă a Rusiei”

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi că „mii” de civili au rămas blocaţi în Mariupol şi a comparat asediul Rusiei asupra oraşului-port cu o „operaţiune teroristă”, potrivit CNN.

Patru autobuze de evacuare a civililor au reuşit să părăsească joi portul ucrainean Mariupol, în condiţiile în care ucrainenii au reclamat în repetate rânduri că ruşii nu au respectat promisiunile de a deschide culoare umanitare şi de a înceta focul pe perioada evacuărilor. Zecii de mii de civili aşteaptă în continuare să părăsească oraşul, potrivit oficialilor ucraineni.

„Cât despre soldaţii noştri, forţele Federaţiei Ruse nu ne permit să traversăm aceşti 120 de kilometri ocupaţi, pentru a-i scoate azi din Mariupol. E adevărat. Nu putem face asta azi. Negociem şi deschidem coridoare umanitare, iar unii oameni pleacă. Dar mii (de oameni n.r.) de care vă spuneam sunt blocaţi acolo, iar până acum Rusia nu le permite să plece din captivitate”, a declarat Volodimir Zelenski joi pentru postul tv francez BMFTV, potrivit CNN.

Afla mai multe despreatacmariupolrazboirusiazelenski
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt