Zeci de copaci din Cişmigiu, în pericol. Arborii ar putea fi distruşi din cauza săpăturilor

Zeci de copaci din Cişmigiu, în pericol. Arborii ar putea fi distruşi din cauza săpăturilor
foto: ro.wikipedia.org

Alertă în Parcul Cişmigiu din Capitală. Zeci de arbori riscă să putrezească din cauza unor şanţuri săpate pentru instalarea unui sistem de irigaţii. Muncitorii au tăiat porţiuni din rădăcinile copacilor, la fel ca în 2018, când s-a lucrat pentru modernizarea reţelei de iluminat. Din cauza săpăturilor de atunci, o mulţime de arbori s-au uscat şi au fost doborâţi de vânt.

Copacii din Cişmigiu sunt în faţa unui pericol imens. Lucrările pentru noul sistem de irigaţii din parc ar putea face ca aceştia, în câţiva ani, să se usuce sau să fie doborâţi de vânt. Culmea, şi în 2018 au fost făcute lucrări asemănătoare, când a fost modernizat sistemul de iluminat, iar mulţi copaci au avut de suferit. 

Bucureştenii sunt dezamăgiţi de lipsa de responsabilitate a autorităţilor şi a muncitorilor. În ciuda faptului că mai mulţi oameni au atras atenţia asupra riscului la care sunt expuşi arborii, muncitorii din Cişmigiu îşi continuă nestingheriţi lucrările.
Pentru ca astfel de lucrări să afecteze cât mai puţin sănătatea copacilor, săpăturile ar trebui, într-adevăr, să se facă manual în apropiere de tulpinile arborilor. Muncitorii par, însă, că nu ascultă indicaţiile celor de la ALPAB.
 
Cişmigiul este cel mai vechi parc public din Bucureşti, având o istorie de peste două secole. În ultimii ani, comunitatea a atras în repetate rânduri atenţia asupra faptului că grădina din centrul Capitalei este neîngrijită şi lăsată în paragină.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt