Zece tone de deşeuri constând în anvelope uzate, oprite la PTF Borş I

Zece tone de deşeuri constând în anvelope uzate, oprite la PTF Borş I

Poliţiştii de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Borş I, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor de la Garda Naţională de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a unui mijloc de transport încărcat cu 10.500 kg de deşeuri constând în anvelope uzate, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare.

Poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui ansamblu format din cap tractor şi semiremorcă, condus de un cetăţean român, în vârstă de 34 de ani.

Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, diverse anvelope uzate, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România.

''Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu 10.500 kilograme de deşeuri constând în anvelope uzate, pentru care şoferul nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse'', precizează IGPF.

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Sursa: Agerpres

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt