Zaharova îl acuză pe Marcel Ciolacu de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”

Zaharova îl acuză pe Marcel Ciolacu de „imixtiune grosolană în afacerile Republicii Moldova”

Declaraţiile premierului român Marcel Ciolacu, potrivit cărora în Republica Moldova locuiesc doar români, reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile republicii, a declarat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, în cadrul unui briefing de presă susţinut joi, relatează agenţia oficială TASS, preluat de news.ro.

Agenţia rusă menţionează că premierul Ciolacu a declarat la Digi24 că în Republica Moldova „nu există moldoveni, nu există o limbă moldovenească, există limba română şi români”.

„Atragem atenţia asupra faptului că astfel de declaraţii provocatoare ale oficialilor români, care reprezintă o imixtiune grosolană în afacerile interne ale Republicii Moldova, rămân fără un răspuns adecvat din partea Chişinăului oficial”, a subliniat reprezentanta Ministerului rus de Externe.

„Facem această evaluare acum şi vom continua să o facem. Dar această evaluare trebuie să fie făcută de toată lumea. Atât de state, care sunt organizate în cadrul unor linii naţionale şi care îşi protejează reprezentanţii etniilor în întreaga lume, cât şi de organizaţiile internaţionale, cărora comunitatea internaţională le alocă bani doar pentru a-şi îndeplini mandatul de a proteja drepturile omului, de a preveni reîncarnarea nazismului, fascismului şi a oricăror alte practici odioase”, a comentat Zaharova.

Marcel Ciolacu a declarat la Digi24 că „Maia Sandu este singura soluţie europeană şi democratică pentru Moldova”. Oficialul a adăugat că „România va ajuta Republica Moldova, fiindcă în Republica Moldova sunt români. Nu mai sunt moldoveni şi nu mai există limba moldovenească. Este limba română şi sunt români”, a punctat Marcel Ciolacu.

Afla mai multe despreciolacuzaharova
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt