YouTube lansează o funcţie bazată pe AI pentru abonaţi

YouTube lansează o funcţie bazată pe AI pentru abonaţi

Cea mai nouă facilitate lansată de YouTube se numeşte Jump Ahead şi foloseşte inteligenţa artificială pentru a sări direct la cele mai interesante momente ale unui clip video, scrie Profit.ro.

YouTube a anunţat Jump Ahead, o facilitate ce poate fi utilizată pentru a ajunge rapid la cele mai interesante momente ale unei filmări lungi, sărind peste celelalte fragmente.

Jump Ahead se bazează pe inteligenţa artificială, dar, în acelaşi timp, foloseşte datele colectate de la toţi utilizatorii pentru a vedea ce porţiuni ale clipurilor au urmărit aceştia mai mult.

Noua facilitate va avea un buton dedicat, ce va apărea în momentul în care utilizatorul începe să deruleze înainte în cadrul unui clip video.

Lansată sub forma unui test în luna martie, aceasta facilitate este acum disponibilă pentru toţi abonaţii Premium din Statele Unite, în cadrul aplicaţiei de Android.

Compania nu a anunţat şi când va extinde disponibilitatea acesteia sau când aceasta va funcţiona şi pentru alte limbi în afară de engleză.

Cert este că YouTube foloseşte Jump Ahead pentru a încerca să atragă mai mulţi abonaţi plătitori, după ce a demarat o agresivă campanie de obstrucţionare a utilizatorilor care folosesc varianta gratuită cu instrumente de blocare a reclamelor.

Afla mai multe despreyoutubeaivideo
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt