Vreme extremă în Europa

Vreme extremă în Europa

Vremea extremă s-a dezlănţuit în Europa. Ploile torenţiale au provocat inundaţii masive în Spania şi Franţa. Iar ninsori abundente au lovit mai multe regiuni italiene. Totodată, o trombă marină uriaşă a fost filamtă în apropierea Cetăţii Eterne

Inundaţii de amploare au potopit Ţara Bascilor şi Navara. Râurile au ieşti din matcă în urma ploilor abundete, iar mai multe oraşe au fost acoperite de ape. Un locuitor al Pamplonei a fost ucis de furia apelor. Străzile din mai multe localităţi au devenit adevărate şuvoaie, iar oamenii apelat la caiace pentru a nu rămâne captivi în propriile
case.

Şi în Franţa apele revărsate au făcut prăpăd. Sute de pompieri au intervenit pentru a salva vieţile celor aflaţi în
pericol. La operaţiune au luat parte şi mai multe elicoptere. În doar câteva ore, în mai multe regiuni din sud-vestul ţării cantitatea de apă căzută pe metru pătrat a ajuns chiar şi la 140 de litri.

Cel mai rău au stat lucrurile în Bayonne. Râul care străbate localitatea a ieşit din matcă aşa că numeroşi oameni au trebuit evacuaţi de urgenţă.

Între timp, în italia este iarnă în toată regula. Un strat consistent de zăpadă s-a depus în nordul Calabriei şi
Toscanei. Zeci de drumuri au fost blocate. Iar echipajele celor de la situaţii de urgenţă au intervenit pentru a-i salva pe şoferii rămaşi blocaţi în nămenţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt