Vrei să aibă note bune la şcoală? Iată cum poţi să îmbunătăţeşti memoria şi concentrarea copilului

Vrei să aibă note bune la şcoală? Iată cum poţi să îmbunătăţeşti memoria şi concentrarea copilului

Începe şcoala aşa că cei mici se vor întoarce la cursuri. Pentru a avea parte de note bune, este nevoie ca ei să aibă o memorie cât mai bună. Există câteva metode simple prin care îţi poţi ajuta copilul să-şi îmbunătăţească memoria.

Rezultatele şcolare influenţează în mod direct stima de sine a oricărui elev. De aceea, pentru a obţine note cât mai bune aceştia au nevoie de memorie şi concentrare. Câteva sfaturi practice pot fi utile pentru ca performanţele şcolare ale copiilor să crească.

Menţine-i creierul în formă

Memoria şi concentrarea pot fi îmbunătăţite prin jocuri. Şahul, tetrisul, cuvintele încrucişate sau jocurile de logică sunt doar câteva exemple prin care capacitatea de memorie şi concentrare a creierului poate fi stimulată şi îmbunătăţită.

Mai mult decât atât, aceste jocuri pot fi un motiv suficient de bun de a petrece cât mai mult timp în preajma copilului şi de a-l cunoaşte cât mai bine. Aşa că dacă-ţi propune să vă jucaţi cuvinte încrucişate, acceptă fără să mai stai pe gânduri.

Mişcarea este esenţială pentru memorie

Scapă-l de obiceiul de a sta în faţa ecranelor şi arată-i beneficiile mişcării. Sunt suficiente doar 30 de minute pe zi de mişcare pentru ca memoria şi concentrarea copiilor să se îmbunătăţească. Poţi face totul să pară ca un joc, alegând să faceţi mişcare împreună mergând cu rolele sau cu bicicleta în parc.

De asemenea, există numeroase cluburi sportive care au activităţi specifice copiilor. Întreabă-l ce sport îi place şi orientează-l către acest gen de mişcare.

Alimentaţia este cheia

Pe lângă toate aceste sfaturi, alimentaţia copiilor este esenţială pentru dezvoltarea capacităţii de memorie şi concentrare. Încearcă să-i incluzi în dieta zilnică alimente sănătoase care conţin multe vitamine şi minerale care ajută creierul să funcţioneze perfect. Seminţele, nucile sau alimentele care conţin fibre pot fi o sursă importantă de sănătate pentru creierul copilului tău.

Afla mai multe desprescoalanote bunecopii
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt