Volum dedicat ,,Miracolului Vietnamez"

Volum dedicat ,,Miracolului Vietnamez"

Un volum cu totul inedit, „Miracolul Vietnamului”, a fost lansat la Cluj-Napoca. Autor este diplomatul Pavel Suian, unul dintre cei mai reprezentativi români în relaţia ultimilor zeci de ani cu statul din sud-estul Asiei. Cartea vorbeşte despre dezvoltarea uluitoare a acestei ţări, încercată de o mulţime de greutăţi de-a lungul istoriei. Pavel Suian spune că exemplul Vietnamului poate fi urmat chiar şi de România.

Cartea „Miracolul Vietnamului” a necesitat multă documentare şi ani pentru a fi scrisă, cu atenţie, rând cu rând. Statul asiatic nu îi este străin lui Pavel Suian, iar prin acest volum diplomatul încearcă să apropie Vietnamul de România, cu atât mai mult cu cât în ţara noastră studiază foarte mulţi tineri care provin de acolo.

La evenimentul de lansare, alături de Pavel Suian a fost şi ambasadorul Vietnamului. Suian nu a ales întâmplător să se dedice acestei cărţi. Fost diplomat de carieră şi reprezentat al României la ONU, s-a apropiat mult de ţările Asiei de Sud-Est de-a lungul timpului. Volumul se doreşte a fi un model şi pentru România având în vedere avansul pe care Vietnamul l-a avut în ultimii 30 de ani.
Pavel Suian s-a făcut cunoscut cu primul său volum „Lalele şi tehnologie”. Diplomatul poate fi văzut la Prima News, în fiecare joi de la orele 16, alături de Ciprian Aron. 
 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt