Vitaminele şi suplimentele alimentare, preferinţa românilor. Ce probleme încearcă să rezolve aceştia prin administrarea de comprimate

Vitaminele şi suplimentele alimentare, preferinţa românilor. Ce probleme încearcă să rezolve aceştia prin administrarea de comprimate

Un studiu realizat de IPSOS Digital pentru Patronatul Român al Industriei Suplimentelor Alimentare arată că 94% dintre români au consumat vitamine, minerale sau suplimente alimentare în ultimele 12 luni, dintre care 45% frecvent şi 49% ocazional.

Conform cercetării, principalele surse de informare sunt medicii de familie sau specialiştii (75%) şi farmaciştii (54%). De asemenea, 49% dintre respondenţi se bazează pe informaţii online – articole, ştiri, reclame şi postări din social media.

Dintre cei care au consultat un medic specialist, 60% au primit recomandări de la medicul de familie, 17% de la cardiolog şi alţi 17% de la gastroenterolog. În plus, 13% au primit sfaturi de la neurologi, 12% de la endocrinologi şi 11% de la diabetologi.

Studiul arată că medicii şi farmaciştii, alături de cercetările ştiinţifice şi studiile clinice, sunt sursele de încredere pentru români. Cele mai utilizate suplimente în ultimul an au fost cele pentru imunitate şi minerale (66%), urmate de vitaminele din complexul B şi multivitamine (55%). Suplimentele cu probiotice şi Omega-3/ulei de peşte au fost folosite de 31% dintre participanţi. În medie, românii au consumat 3,7 tipuri de suplimente. Cele mai preferate forme de administrare sunt capsulele (67%), tabletele (66%) şi comprimatele efervescente (46%).

Mai mult, 84% dintre respondenţi cred că vitaminele şi suplimentele contribuie la un stil de viaţă sănătos. Printre motivele principale de consum se numără susţinerea imunităţii (56%), menţinerea sănătăţii generale (54%) şi creşterea nivelului de energie (43%). Alţii le folosesc pentru sănătatea creierului (20%), inimii (19%) şi digestiei (18%).

În ceea ce priveşte administrarea, 41% urmează instrucţiunile medicului, 40% citesc etichetele, iar 19% ajustează dozele în funcţie de cum se simt. Cei care nu se simt informaţi suficient despre suplimente menţionează că au nevoie de ghidaj pentru a alege produsele potrivite (63%) şi pentru a înţelege criteriile de selecţie (49%).

Sondajul a fost realizat în septembrie pe un eşantion de 1.000 de persoane din România.

Afla mai multe desprevitaminecomprimate
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt