Vitamine luate după ureche

Vitamine luate după ureche

Tot mai mulţi oameni apelează la surse precum internetul sau sfaturile prietenilor când vine vorba de suplimente alimentare. Medicii avertizează asupra consecinţelor grave ale administrării fără indicatii medicale a vitaminelor, indiferent de natura lor.

De obicei la inceputul si sfârşitul iernii, foarte mulţi dintre noi incearcăm să ne intărim imunitatea, fără să aibă legatură cu gripa sau cu un virus. 

Oamenii decid să ia vitamine fără prescripţia unui medic, bazându-se pe informaţii găsite pe internet sau pe sfaturile prietenilor. Acest trend preocupant aduce riscuri reale. Experţii in domeniul sănătii atrag atenţia asupra consumului excesiv de vitamine, care poate provoca toxicitate si alte efecte adverse. 

Alegerea vitaminelor, în locul analizelor ne pot impiedica în descoperirea realei probleme. Înainte de a urma sfaturile gasite pe internet sau de a lua suplimente pe baza recomandarilor nespecializate, este important să ne informam corect şi să ne adresăm specialistilor. 

Majoritatea oamenilor obţin vitaminele necesare din alimentaţie. Suplimnetele nefiind o necesitate. 

Alegerea informaţiilor este primul pas catre un stil de viată sanatos deoarece consumul excesiv al unei vitamine poate interfera cu absorbţia altor nutrienţi esenţiali.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt