Virgiliu Nanu, liderul PSD Prahova, a câştigat şefia pentru Consiliul Judeţean. Cine este acesta şi cu cât l-a învins pe actualul preşedinte al CJ Prahova

Virgiliu Nanu, liderul PSD Prahova, a câştigat şefia pentru Consiliul Judeţean. Cine este acesta şi cu cât l-a învins pe actualul preşedinte al CJ Prahova

Social democraţii au recâştigat judeţul Prahova după o pauză de 4 ani, de această dată cu Virgiliu Nanu, fostul prefect al judeţului. Nanu a câştigat 35,58% din voturi, cu un avans de aproape 8% în faţa lui Iulian Dumitrescu, actual preşedinte PNL al CJ Prahova.

Şefia Consiliului Judeţean Prahova a fost recâştigată prin candidatura lui Virgiliu Nanu, cu un scor de 35,58%. Acesta a fost urmat de Iulian Dumitrescu de la PNL cu 35,58%, George Ionescu de la ADU - 11% si George Axinia de la AUR - 10,82%.

Iulian Dumitrescu “baronul de 2 judeţe”, a candidat în 2016 şi în Călăraşi, judeţ de pe listele căruia a candidat la Camera Deputaţilor. În 2020, Dumitrescu a ajuns şef de Consiliu Judeţean Prahova, mandatul său fiind unul extrem de controversat.

Cine este Vigiliu Nanu, specialistul în cadastru

Virgil Nanu, viitorul şef CJ Prahova, deţine în prezent funcţia de  prefect de Prahova, începând cu ianuarie 2022, iar din mai 2023 acesta a fost ales preşedinte al filialei PSD Prahova.

În vârstă de 50 de ani, Nanu este de profesie inginer şi a absolvit Facultatea de Electronică şi telecomunicaţii din cadrul Politehnicii Bucureşti in 1998, iar mai apoi s-a licenţiat în Măsurători terestre si Cadastru la Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare si Ingineria Mediului Bucureşti. Înainte de a deveni prefect de Prahova, Nanu a fost timp de 9 ani, 2013-2022, director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI) Prahova.

 

Afla mai multe desprepsdprahovaconsiliu judetean
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt