Viktor Orban va susţine şi în acest an un discurs la Băile Tuşnad

Viktor Orban va susţine şi în acest an un discurs la Băile Tuşnad

Viktor Orban va participa şi în acest an la evenimentele organizate de Universitatea de Vară „Tusvanyos”, de la Băile Tuşnad.

Premierul maghiar îşi va susţine obişnuitul său discurs în cursul zilei de sâmbătă.

Vizita lui Orban în România vine în contextul în care ţara vecină deţine preşedenţia rotativă a Consiliului UE, iar premierul maghiar a efectuat în ultima lună o serie de vizite controversate în Ucraina, Rusia, China şi SUA.

Oficialii de la Bruxelles au criticat dur acţiunile lui Orban, spunând că acesta nu are niciun mandat să negocieze în numele UE, iar Comisia Europeană a anunţat săptămâna trecută că nu îşi va trimite comisarii la întâlnirile informale care au loc, în Ungaria, în timpul preşedinţiei acesteia.

Totuşi, România aproape sigur că va participa, principalul motiv fiind legat de interesul ţării noastre de a încerca obţinerea în acest an, în cadrul reuniunii oficiale a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din toamnă, a votului care să permită aderarea deplină la spaţiul Schengen.

La ediţia trecută a evenimentului de la Tuşnad, Viktor Orban a acuzat că MAE român i-a stabilit ce are voie şi ce nu are voie să vorbească. El a afirmat că i s-a spus să nu vorbească despre „chestiuni delicate”, „sensibilităţi” şi „simboluri naţionale care pot jigni sentimentele românilor”. 

Afla mai multe despreorbantusnadvizitadiscurs
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt