Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un război rece economic cu China

Viktor Orban: UE se îndreaptă spre un război rece economic cu China

Strategia economică a Uniunii Europene este „un război rece economic” cu China, iar Ungaria nu doreşte să fie forţată să aleagă între cele două şi vrea să continue să facă comerţ cu ambele părţi, a declarat vineri premierul Viktor Orban într-un interviu la radioul de stat, potrivit Reuters.

Orban a adăugat că produsele fabricate în UE vor fi din ce în ce mai greu de vândut dacă economia mondială este împărţită în două blocuri şi că nu este clar dacă Ungaria îşi poate continua cu succes strategia de „neutralitate economică”, scrie Hotnews.ro.

În ce priveşte situaţia internă, el a spus Guvernul de la Budapesta trebuie mai întâi să relanseze creşterea economică, apoi să se concentreze pe creşteri salariale, astfel încât salariul mediu lunar să poată creşte la 1 milion de forinţi (2.749 de dolari) în următorii 2-3 ani, de la aproximativ 600.000 de forinţi acum.

Orban a adăugat, într-un interviu la radioul de stat, că plafonarea preţurilor este nesustenabilă pe termen lung şi poate fi aplicată doar pentru o perioadă foarte scurtă în circumstanţe extreme.

Afla mai multe despreviktor orbanchina
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt