Viktor Orban anunţă că va propune întregii UE politica sa de luptă împotriva imigraţiei ilegale

Viktor Orban anunţă că va propune întregii UE politica sa de luptă împotriva imigraţiei ilegale

Premierul ungar, ultranaţionalistul Viktor Orban, a declarat că pe parcursul semestrului în care Ungaria se va afla la conducerea Consiliului UE va propune celorlalţi parteneri măsurile restrictive pe care le aplică deja în ţara sa cu scopul de a frâna imigraţia ilegală, informează Agerpres.

„Preşedinţia ungară (a UE) poate face propuneri pentru a opri imigraţia ilegală, dar liderii UE vor fi cei care vor decide împreună”, a explicat pentru televiziunea publică premierul Orban, care a preluat la Bruxelles, de la omologul său, premierul belgianul Alexander De Croo, preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE.

Orban a apreciat că pactul privind migraţia convenit de ţările comunitare, inclusiv de Ungaria, nu funcţionează şi că Cei 27 vor trebui să găsească o soluţie „eficientă”.

Şeful guvernului de la Budapesta a afirmat că, „în loc ca Ungaria să fie pedepsită pentru politica sa de imigraţie” ar trebui asumate măsurile acesteia, o aluzie evidentă la criticile şi amenzile pe care Comisia Europeană şi Curtea de Justiţie a UE le-au impus ţării sale pentru restricţiile pe care le-a impus şi care fac practic imposibilă solicitarea de azil în această ţară.

Potrivit premierului ungar, prin aplicarea politicilor de imigrare ale Ungariei „multe lucruri ar fi simplificate”.

Orban a subliniat că preşedinţia ungară va fi bună pentru Europa, deoarece se va vorbi „foarte deschis chiar şi despre cele mai dificile probleme, fără a încerca să-i influenţeze pe cei care iau decizii”.

„Cea mai mare oportunitate pentru Ungaria în timpul preşedinţiei sale de şase luni va fi să aducă Europa mai aproape de pace”, a adăugat şeful guvernului ungar, referindu-se la pledoaria sa în sensul organizării unor negocieri de încetare a focului în războiul provocat de invazia rusă asupra Ucrainei.

Europenii vor pace, a spus Orban, care este principalul aliat al Moscovei în cadrul UE, remarcă EFE.

În acest sens, el a afirmat că „cea mai mare problemă a Europei în prezent este războiul dintre Ucraina şi Rusia” şi a apreciat că Bătrânul Continent trebuie să se pregătească pentru începutul negocierilor dintre Moscova şi Washington dacă republicanul Donald Trump câştigă alegerile prezidenţiale din Statele Unite.

Orban este un aliat al lui Trump şi preşedinţia ungară a UE şi-a ales ca motto „Make Europe Great Again”, copiind sloganul folosit de fostul preşedinte american în campania sa electorală din 2016.

Afla mai multe despreviktor orban. ueimigratie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt