Vieţi puse în pericol în Bucureşti! Trotuare înguste, slalom printre maşini

Vieţi puse în pericol în Bucureşti! Trotuare înguste, slalom printre maşini

Suntem departe de ţările civilizate chiar şi atunci când vorbim despre banalele trotuare, de care orice pieton ar trebui să se poată bucura. În Capitala noastră există cartiere întregi unde au devenit un lux sau doar o amintire. Locul lor a fost luat în mare parte de locurile de parcare. Persoanele cu dizabilităţi sau părinţii care împing căruciorul sunt cei mai afectaţi. Zilnic fac slalom printre maşini şi astfel îşi pun viaţa în pericol. 

În Sectorul 6 al Capitalei, la doi paşi de centru, sunt zeci de blocuri rezidenţiale. Implicit, în zonă locuiesc mii de oameni. Cu toate acestea, acolo unde există mulţi pietoni, trotuarele sunt o mare problemă.

Au doar 80 de centimetri lăţime, iar oamenii se văd nevoiţi să facă slalom dacă vor să rămână în siguranţă. Dificultăţi majore au cei care îşi scot copiii la plimbare în cărucior sau chiar cei care depind de unul. 

Altă zonă, aceeaşi poveste. În Sectorul 4 trotuarele au ajuns minuscule. Cei care locuiesc în zonă spun că s-a ajuns în această situaţie pentru că s-au lărgit mult locurile de parcare. 
Nici în buricul Capitalei lucrurile nu diferă. Pe strada Paris, la câteva minute distanţă de Guvern, povestea este aceeaşi. Oameni merg pe stradă fiindcă trotuarul este apropae inexistent. 
Activiştii de mediu trag un mare semnal de alarmă. Cum trotuarele sunt foarte îngiuste., copacii cu care ne-am obişnuit pe marginea lor nu îşi mai au locul. Legea spune că trotuarele trebuie să aibă o lăţime de un metru şi jumătate, fără să fie incluse bordurile sau gardul viu.
 

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt