VIDEO. Vârsta potrivită pentru interacţiunea cu logopedul. Sfatul specialiştilor

VIDEO. Vârsta potrivită pentru interacţiunea cu logopedul. Sfatul specialiştilor

Problemele de limbaj şi de exprimare pot fi remediate cu ajutorul logopedului. Dacă un copil nu se exprimă corect până la vârsta de 3 ani şi jumătate este nevoie de interacţiunea cu un astfel de specialist. În spatele tulburărilor de limbaj se pot ascunde anumite probleme medicale.

Specialiştii în logopedie atrag atenţia cu privire la faptul că o examinare a copilului de către logoped este necesară, dacă cel mic are tulburări de limbaj. O astfel de problemă poate ascunde alte diagnostice.

„De multe ori, tulburările de limbaj fac parte dintr-o simptomatologie mai largă şi au în spate un diagnostic. Se face o evaluare logopedică care se finalizează cu un diagnostic logopedic şi cu recomandări către părinţi. Practic, copilul vine la cabinet şi el e trecut prin mai multe teste. În funcţie de ce văd acolo, eu îi spun părintelui şi îi fac recomandări. Dacă este nevoie de psiholog, se merge şi la acesta”, a declarat logopedul Silvia Nicula, la Medika TV.

Remedierea problemelor de exprimare este importantă pentru că, mai târziu, pot crea dificultăţi în ceea ce priveşte scriera şi cititul.

”Dacă el are tulburări de pronunţie sau tulburări de limbaj în ansamblu, toate aceste tulburări se transferă în limbajul scris şi citit, ceea ce e mult mai grav şi mult mai greu de corectat pentru că, cu cât copilul înaintează în vârstă, aceste tulburări de limbaj devin rezistente, devin automatisme şi se corectează mult mai greu”, a adăugat Silvia Nicula.

Afla mai multe desprelogopedcopil
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt