VIDEO. Vârsta potrivită pentru efectuarea primei ecografii mamare. Recomandările medicilor

VIDEO. Vârsta potrivită pentru efectuarea primei ecografii mamare. Recomandările medicilor

Ecografia mamară este o metodă de diagnostic a cancerului mamar şi este recomandată tuturor femeilor. Cu ajutorul acestei investigaţii, boala poate fi descoperită în stadii incipiente, iar datorită acestui beneficiu poate fi tratată şi vindecată.

Ecografia mamară este o metodă de diagnostic a cancerului mamar neinvazivă şi nedureroasă. Ea poate fi realizată periodic, la orice vârstă, însă există şi anumite limite, sunt de părere medicii.

„Nu vorbim de ecografie mamară periodică la o fată de 14 ani sau la o tânără de 22 de ani. Nu facem controale periodice la aceste vârste. Pot să apară noduli chiar şi la vârstele acestea, de obicei fetiţele sau mamele lor simt că sunt probleme şi vin la control, dar în majoritatea cazurilor nu este nevoie de controale de rutină” explică dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, Doctor în Ştiinţe Medicale

Când trebuie realizată periodic ecografia mamară?

După vârsta de 25 de ani, ecografia mamară ar trebui să devină o rutină pentru femei, mai ales pentru cele care au avut în familie cazuri de cancer mamar.

„Ecografia mamară este bine să devină o rutină de la 30 de ani sau chiar 25 de ani, dacă există antecedente sau factori de risc. Dacă vorbim de vârsta de peste 30 de ani consider că este bine să facem o ecografie mamară o dată pe an” susţine dr. Elena Claudia Teodorescu, medic primar radiologie şi imagistică medicală, Doctor în Ştiinţe Medicale.

Afla mai multe despreecografie mamara
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt