VIDEO Ungurii câştigă bătălia cu Dunărea, la Budapesta

VIDEO Ungurii câştigă bătălia cu Dunărea, la Budapesta

În Budapesta, Dunărea a început să se retragă considerabil, pe cursul superior al râului, unde deja se pregătesc lucrări de restaurare, anunţă hirado.hu. Valul de inundaţii continuă acum în zona Paks, a transmis Direcţia Generală Naţională a Apelor din Ungaria (OVF).

Potrivit informaţiilor, Dunărea a scăzut deja cu doi metri şi jumătate de la vârful său la Nagybajcs, iar acest lucru se resimte şi în secţiunile inferioare ale fluviului. La Győr, după stabilizarea nivelului fluviului Mosoni-Duna şi al Dunării, hidrologii au reuşit să deschidă sâmbătă estuarul Mosoni-Duna, care a acţionat ca o poartă de scurgere şi a scutit oraşul de 130-140 de centimetri de apă în momentul inundaţiei de la Győr, arată G4Media.ro.

Pe Lajta, de asemenea, inundaţiile continuă, iar îndepărtarea digurilor temporare, cartografierea şi evaluarea pagubelor, inspectarea şi demontarea barierelor temporare construite pentru gestionarea acestora şi pregătirea lucrărilor ulterioare de reconstrucţie au început în unele locuri pe digurile de stat”, se arată în comunicatul OVF.

Fluxul intensiv al Dunării pe întreaga porţiune a fluviului de deasupra Budapestei continuă, însă experţii Administraţiei Fluviale menţin o supraveghere sporită 24 de ore din 24.

Pe tronsonul de Dunăre de la Budapesta, valul a atins apogeul duminică.

În anunţul său, OVF atrage atenţia asupra faptului că oamenii ar trebui să contacteze organizaţiile caritabile pentru donaţii şi Útinform pentru închiderea drumurilor şi să sune la numărul de telefon Árvíz Vonal doar pentru informaţii despre apă şi inundaţii.

În timpul lucrărilor de demolare ar putea fi nevoie şi de voluntari pentru golirea sacilor de nisip, autorităţile locale putând oferi informaţii despre metodele actuale de intervenţie.

Afla mai multe desprebudapestadunare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt