VIDEO. Umbrărescu pregăteşte deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei

VIDEO. Umbrărescu pregăteşte deschiderea unui lot din Autostrada Moldovei

Lucrările şi pe cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău- Focşani (82,44 km), secţiune a A7, au fost reluate, constructorul român UMB înregistrând până acum progrese fizice cuprinse între 26% şi 29% pe cele 4 tronsoane, anunţă Profit.ro.

Conform contractelor, anul acesta trebuie finalizate Tronsoanele 1 (Buzău-Vadu Paşii, 4,6 km0 şi 4 (Mândreşti- Munteni, 10,94 de km).

Tronsoanele 2 (Vadu Paşii-Râmnicu Sărat, 30,8 km) şi 3 (Râmnicu Sărat- Munteni, 36,1 km) au termene contractuale de finalizare anul 2025.

Cele 4 tronsoane, a căror construcţie este finanţată prin PNRR, au o valoare însumată de 4,23 miliarde de lei (fără TVA).

Creşterea progresivă a ritmului de lucru va face posibilă deschiderea circulaţiei anul acesta pe cel puţin 10,94 km din această secţiune a A7 (parte din Autostrada Moldovei).

Autorităţile au prezentat recent şi iimagini aeriene de la lucrările demarate recent la nodul rutier de tip turbion de la intersecţia autostrăzilor A7 şi A8, în zona Paşcani – Sodomeni, judeţul Iaşi. 

UMB a început lucrările la primul nod rutier de tip turbion din România, de la intersecţia autostrăzilor A7 şi A8, în zona Paşcani – Sodomeni, judeţul Iaşi.

Lucrările sunt parte a proiectului Autostrăzii A7, Bacău – Paşcani (Lot 3, Mirceşti – Paşcani).

Constructorul are mobilizate în acest punct aproximativ 70 de utilaje şi 50 de autobasculante.

Antreprenor: ASOCIEREA S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L.
Lungime Lot 3: 28,094 km;
Data semnare contract: 15.02.2023
Durată execuţie: 30 luni;
Valoare contract: LOT 3: 1.765.928.288,22 lei fără TVA;
Sursa de finanţare: fonduri europene nerambursabile - PNRR

În noiembrie, Executivul a aprobat, prin memorandum, negocierea contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 milioane de euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7 România – Cofinanţare aferentă Mecanismului de Redresare şi Rezilienţă B – şi a semnării acestuia.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, prin acest memorandum, Ministerul Finanţelor solicită Ministerului Afacerilor Externe acordarea împuternicirii de semnare a contractului de finanţare dintre România şi Banca Europeană de Investiţii, în valoare de 600 de milioane euro, pentru susţinerea proiectului Autostrada A7.

„Un prim contract de finanţare, în valoare de 600 milioane euro, a fost semnat între România şi BEI în data de 14 iunie 2023 şi este destinat sprijinirii realizării unor secţiuni din cadrul autostrăzii A7, în lungime de 319 km (Ploieşti – Paşcani). Acesta a fost aprobat în Parlament. Obiectivul principal al proiectului este reprezentat de construcţia unei autostrăzi cu o lungime de 319 km, profil 2 x 2 benzi de circulaţie, între Ploieşti şi Paşcani. Pentru facilitarea implementării, proiectul a fost divizat în 4 secţiuni: Ploieşti – Buzău, cu o lungime de 63,25 km; Buzău – Focşani, cu o lungime de 82,44 km; Focşani – Bacău, cu o lungime de 95,9 km; Bacău – Paşcani, cu o lungime de 77,39 km”, se precizează în comunicat.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt