VIDEO. Trump îi acuză în mod direct pe Biden şi Harris pentru tentativa de asasinat: Din cauza lor, Secret Service nu avea personal adecvat

VIDEO. Trump îi acuză în mod direct pe Biden şi Harris pentru tentativa de asasinat: Din cauza lor, Secret Service nu avea personal adecvat

Donald Trump îi învinovăţeşte pe preşedintele Joe Biden şi pe vicepreşedintele Kamala Harris pentru tentativa de asasinat împotriva sa. Fără dovezi, fostul preşedinte american a sugerat că din cauza acestora Secret Service nu avea personal adecvat.

„Când s-a întâmplat acest lucru, oamenii ar fi întrebat, a cui este vina?” a spus Trump într-un interviu difuzat marţi seară cu Phil McGraw, care este cunoscut pe scară largă prin porecla sa TV, Dr. Phil. „Cred că, într-o anumită măsură, este vina lui Biden şi a lui Harris. Iar eu sunt adversarul. Uite, au folosit guvernul ca armă împotriva mea, au adus întregul DOJ pentru a încerca să mă prindă, nu au fost prea interesaţi de sănătatea şi siguranţa mea”, a adăugat el, reluând afirmaţia sa că Biden a folosit Departamentul de Justiţie pentru a-l urmări prin acuzaţii legale. Biden a declarat că nu s-a implicat niciodată în deciziile privind inculparea persoanelor.

„Făceau în aşa fel încât să nu avem personal adecvat în ceea ce priveşte Secret Service”, a spus Trump, citat de The Washington Post.

Comentariile lui Trump au marcat o escaladare a acuzaţiilor la adresa unui preşedinte şi a unui vicepreşedinte în exerciţiu, dintre care ultimul este actualul său adversar. Deşi Trump a scris anterior pe reţelele de socializare că „administraţia Biden/Harris nu l-a protejat în mod corespunzător”, comentariile sale din interviu au dus afirmaţiile sale un pas mai departe, acuzându-i personal pe Biden şi Harris, chiar dacă ambii au condamnat tentativa de asasinat.

Secret Service a refuzat de mai multe ori să ofere protecţie suplimentară

Asistenţii lui Trump au avut o relaţie tensionată cu conducerea Secret Service în ceea ce priveşte securitatea fostului preşedinte, după ce oficialii de top au respins în mod repetat cererile de protecţie suplimentară înainte de tentativa de asasinat. Directorul Secret Service, Kimberly Cheatle, a demisionat luna trecută pe fondul furiei faţă de incapacitatea agenţiei de a preveni tentativa de asasinat.

Tentativa de asasinat de la un miting din Butler, Pennsylvania, a evidenţiat provocările semnificative cu care s-a confruntat agenţia în protejarea lui Trump. Secret Service a aprobat recent un plan de creştere a protecţiei lui Trump la evenimentele de campanie în aer liber, inclusiv prin utilizarea de geamuri antiglonţ. Unii dintre membrii echipei de protecţie a lui Biden au fost trimişi la Trump şi Harris înainte de alegerile din noiembrie.

Nu există dovezi publice că Biden sau Harris au fost implicaţi personal în deciziile privind protecţia lui Trump

FBI a declarat că atacatorul, Thomas Matthew Crooks, pare să fi acţionat singur şi a găsit puţine dovezi că ideologia i-a determinat acţiunile. Cu toate acestea, Trump şi alţi republicani au dat vina pe retorica democraţilor care avertizează că Trump ar submina democraţia. Trump a reluat aceste afirmaţii în interviul său cu Dr. Phil.

„Ei spun că sunt o ameninţare la adresa democraţiei”, a spus Trump. „Ei ar spune asta, asta a fost linia standard, continuă să o spună, şi ştiţi că asta poate pune în mişcare asasini sau potenţiali asasini. Acesta este un lucru teribil ... Poate că glonţul este din cauza retoricii lor”.

(Elena Andrei)

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt