VIDEO. Trump a refuzat să părăsească scena până când nu a ridicat pumnul strâns şi a strigat „Luptă!”. Filmul complet al atacului

VIDEO. Trump a refuzat să părăsească scena până când nu a ridicat pumnul strâns şi a strigat „Luptă!”. Filmul complet al atacului

Fostul preşedinte Donald Trump, candidat republican la alegerile americane din noiembrie, a fost evacuat de la un miting de campanie în Pennsylvania, cu sânge vizibil la urechea dreaptă, după ce s-au tras focuri de armă spre el.

Era ora 18:15 în Butler, o zonă profund conservatoare la nord de Pittsburgh, în statul Pennsylvania, când frica Americii de un atac violent asupra unui politician a devenit dintr-o dată reală. Trump tocmai începuse un miting de campanie în aer liber. Urma să fie ultimul înainte de convenţia partidului de la Milwaukee, care începe luni.

La scurt timp după aceea s-a auzit clar: erau focuri de armă. Trump a fost văzut sângerând de la ureche. Potrivit bodyguarzilor care îi însoţesc şi pe foşti preşedinţi non-stop, glonţul a venit de la puşca semiautomată AR-15 a unui trăgător care se pare că stătea pe un acoperiş în afara zonei de miting. 

Un spectator a murit, iar alţi doi au fost grav răniţi. Suspectul asasin a fost ucis de un lunetist, arată surse internaţionale.

"Luptă, luptă!"

Trump pare iniţial zdruncinat, când patru gardieni de corp îl ajută să se ridice. „Lasă-mă să-mi pun pantofii”, poate fi auzit spunând în filmările scenei. Politicianul şi-a recapătat rapid calmul. "Aşteaptă, aşteaptă!" îi mustră pe agenţii Serviciului Secret care încearcă să-l împingă rapid de pe scenă. El îşi ridică pumnul drept strâns de mai multe ori într-o manieră combativă către camere. Le strigă susţinătorilor săi: "Luptă! Luptă!"

(Elena Andrei)

Afla mai multe despretrumpimpuscaturiatac
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt