VIDEO. Transformă-i sandvişul pentru şcoală într-o porţie de vitamine şi minerale sănătoasă. Iată ce trebuie să conţină

VIDEO. Transformă-i sandvişul pentru şcoală într-o porţie de vitamine şi minerale sănătoasă. Iată ce trebuie să conţină

Sandvişul pregătit pentru şcoală celor mici poate să ofere o porţie zdravănă de vitamine şi minerale foarte sănătoase pentru corpul lor. Iată ce ingrediente trebuie să conţină un sandviş prietenos cu organismul copiilor.

„Putem găsi variante de cremă de brânză, de mezeluri fără nitriţi sau nitraţi sau friptura rece preparată acasă, de seara. Toate aceste ingrediente pot fi aşezate între două felii de pâine sau într-o lipie sau fiecare ce preferă să mănânce” susţine Maria Martac, biolog şi consultant în nutriţie.

De asemenea, nu trebuie uitate legumele încărcate de vitamine. Roşiile, tăiate rondele, ardeii, tăiaţi fie rondele fie felii, precum şi salata verde vor da gust sandvişului şi vor oferi o porţie zdravănă de sănătate.

„Avem grijă să punem şi rondele de ardei gras sau o salată sau roşii, dar cu grijă să nu curgă. Trebuie să avem mai multe gusturi în sandviş. Putem pune şi ou fiert tare tăiat rondele…Găsim soluţii. Copilul stă liniştit, ştie că are ce să mănânce” mai spune Maria Martac.

Totodată, la fel de importantă este şi hidratarea. Ai grijă ca pe lângă sandviş să aibă în ghiozdan şi o sticlă cu apă.

„De asemenea, trebuie să aibă în permanenţă apă la el, în niciun caz suc. De asemenea, dacă programul se prelungeşte îşi mai poate cumpăra un chefir sau iaurt adică să mai mănânce ceva, până la o masă principală” mai spune consultantul în nutriţie Maria Martac.

Afla mai multe despresandvisscoala
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt