VIDEO. Tabără pro-Palestina la rectoratul Universităţii Bucureşti, după modelul celor din Statele Unite

VIDEO. Tabără pro-Palestina la rectoratul Universităţii Bucureşti, după modelul celor din Statele Unite

O manifestaţie pro-Palestina se desfăşoară luni, la rectoratul Universităţii Bucureşti, după modelul celor din Statele Unite. Protestatarii au instituit o tabără în care au fost instalate trei corturi. Principala lor solicitare este ca instituţia de învăţământ să întrerupă orice colaborare cu Israelul sau cu instituţiile din Israel.

Purtătorul de cuvânt al Universităţii Bucureşti, Bogdan Oprea, a precizat că universitatea are încheiat un singur parteneriat cu o instituţie de învăţământ superior din Statul Israel. Totodată, Universitatea din Bucureşti nu poate fi implicată politic, inclusiv în politica externă a României şi în politica internă a altor state. Bogdan Oprea a mai spus şi că susţine dreptul universal la protest, dar acesta trebuie exercitat cu respectarea legislaţiei naţionale şi a regulamentelor universitare în vigoare.

”3 corturi deja au fost amplasate. Protestul paşnic al studenţilor bucureşteni împotriva genocidului A ÎNCEPUT! Dacă eşti student, vino să campezi cu noi. Dacă vrei să ajuţi studenţii, adu-le apă, mâncare, pături, cartoane, corturi sau donaţi”., este anunţul făcut de protestatari pe Facebook.

În imaginile distribuite de aceştia, se vede şi cum mai mulţi poliţişti vin pentru a discuta cu cei care şi-au instalat tabăra în zona rectoratului Universităţii Bucureşti.

Organizatorii spun că principala revendicare pe care o au este ca UB să încheie „parteneriatul” cu „Technion - Israel Institute of Technology” - o universitate din Israel, conform Hotnews.

 

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt