Este stare de urgenţă în California din cauza incendiilor de vegetaţie devastatoare de lângă Los Angeles. Flăcările care au ars 20.000 de hectare de pădure, ameninţă tot mai multe zone din sudul statului american. În Oregon şi Nevada, zeci de mii de persoane au fost deja evacuate, iar o staţiune populară de schi a ars complet.
The entire city of Wrightwood, California, is under an evacuation order as webcam footage from Mountain High Ski Resort shows the #BridgeFire burning through the resort.
— Colin McCarthy (@US_Stormwatch) September 10, 2024
Multiple fast-moving wildfires are beginning to impact communities across Southern California. pic.twitter.com/XSwLz8DamD
Americanii din California s-au trezit miercuri cu un cer portocaliu închis, demn de o scenă de apocalipsă. Trei incendii ard necontrolat şi ameninţă tot mai multe zone din sudul statului american.
În Oregon şi Nevada, zeci de mii de persoane au fost deja evacuate, iar staţiunea populară de schi Mountain High a ars complet. În Mount Baldy şi Wrightwood au ars aproape 40 de case şi cabane.
Heroic Rescue Caught on Camera.
— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez) September 12, 2024
Brave hero Battalion Chiefs risks it all to save a woman walking through the flames of the #AirportFire.#LosAngeles #bridgefire #linefire #wrightwood #Wildfire #ForestFire #AirportFire #Fire #California pic.twitter.com/nuSFBDIICN
Privind ce se întâmpla afară era destul de înfricoşător. Era mult prea suprarealist să poţi realiza. Când eşti afară şi priveşti flăcările, nu realizezi cât de înfricoşător şi cât de haotic este. Ieri a fost ca într-un film.
Incendiile de vegetaţie sunt atât de masive încât fumul dens poate fi văzut din avion.
Pompierii duc o misiune grea. Luptă de zor cu incendiile masive. Numai unul singur a devastat aproape 20.000 de hectare de vegetaţie în doar 48 de ore. Guvernatorul Californiei a declarat stare de urgenţă.
„Cu siguranţă, în istoria recentă, acesta este un incendiu care a fost cel mai devastator în ceea ce priveşte extinderea sa într-o singură zi. Dar mai sunt o mulţime de lucruri care au condus la asta. Cum ar fi umiditate relativă scăzută, vânturi puternice, pante abrupte şi o perioadă lungă de temperaturi ridicate.”
Din cauza încălzirii globale, vestul continentului american este din ce în ce mai des afectat de fenomene meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură, seceta sau incendiile de vegetaţie.