VIDEO. Primul accident produs în zona primului limitator de viteză inteligent din România, a doua zi după ce a fost instalat

VIDEO. Primul accident produs în zona primului limitator de viteză inteligent din România, a doua zi după ce a fost instalat

La o zi după ce în Snagov, în satul Ghermăneşti, a fost instalat primul limitator de viteză inteligent din ţară, a avut loc, în zonă, şi primul accident, informează Libertatea.

Limitatorul de viteză inteligent dispune de senzori montaţi în asfalt, care detectează vehiculele ce depăşesc viteza legală în preajma trecerii de pietoni unde este amplasat. Dacă acest lucru se întâmplă, limitatorul se ridică, iar dacă şoferii încetinesc, coboară din nou în asfalt. Tehnologia vine din Mexic

Conducătorii de vehicule care circulă pe drumul judeţean din Ghermăneşti, în Ilfov, sunt avertizaţi de la 160 de metri că în faţă urmează o trecere de pietoni cu limitator de viteză inteligent. Pragul se ridică din asfalt la o înălţime de 6 centimetri şi jumătate, dacă senzorii detectează o viteză mai mare de 30 km/h.

„Nu este un model cumpărat, este un prototip care se implementează în Romania în premieră în comuna Snagov. Am ajuns la concluzia că este necesar să montam un astfel de bumper inteligent aici, în zona şcolii”.

La o zi după această declaraţie a primarului Mihai Anghel, a avut loc şi primul accident, în zonă.

În imagini se poate vedea cum un autoturism Logan vine cu viteză, şoferul pierde controlul volanului în momentul în care ajunge aproximativ în dreptul senzorilor limitatorului inteligent, intră pe contrasens, încearcă să redreseze vehiculul, dar derapează, se întoarce şi loveşte din lateral chiar stâlpul pe care este semnul de trecere de pietoni.

Pe imagini se vede şi cum conducătorul auto coboară singur de la volan şi pare că a suferit doar răni minore.

Primaria Snagov, acuzată de mulţi internauţi că a montat limitatorul pe şosea, susţine că nu limitatorul ar fi de vină, ci că şoferul pierde controlul volanului posibil din cauza vitezei de deplasare crescute. În zona respectivă, limita de viteză este de 30km/h.

Primăria mai susţine că, la acel moment, limitatorul nu ar fi funcţionat.

Afla mai multe desprelimitator inteligentsnagov
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt