VIDEO. Preşedintele Colegiului Medicilor din România despre rata de burn-out şi intenţia de migraţie în rândul corpului medical

VIDEO. Preşedintele Colegiului Medicilor din România despre rata de burn-out şi intenţia de migraţie în rândul corpului medical

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof. univ, dr. Daniel Coriu, a prezentat datele unui studiu sociologic din care reiese că 34-36 la sută dintre medici au burbout, iar 58 la sută dintre cei tineri vor să părăsească România pentru a profesa în străinătate pentru condiţiile mai bune de muncă. De asemenea, potrivit aceluiaşi studiu, 80 la sută dintre medicii chestionaţi au teamă de malpraxis.
”Anul trecut am făcut acest studiu sociologic, făcut de nişte profesionişti de la Fcaultatea  de Sociologie a Universităţii Bucureşti, la care au răspuns 8.121 de medici, deci o populaţie foarte bună. Ne-au interesat 3 direcţii, Prima, burnoutul. Rata de burnout este de 34- 36 la sută. Trebuie să vedem că burnoutul nu este o simplă oboseală, poate fi o boală cu depresie, tendinţe de suicid şi avem colegi care chiar au făcut-o. Apoi este impactul direct pe calitatea actului medical. Un medic în burnout nu mai are aceeaşi capacitate de a relaţiona cu pacientul”, a declarat Daniel Coriu, la Medika TV, miercuri seară.
În acelaşi studiu, medicii au fost întrebaţi despre intenţia de a părăsi România.
”A doua direcţie  a fost intenţia de migraţie externă. Toată populaţia de medici din România, indiferent de vârstă, de condiţia socială, ei bine, la femei este de 25 la sută, la bărbaţi 30 la sută. Vorbim de oameni care lucrează în România, în sistemul medical, au intenţia să plece. La cei sub 35 de ani, intenţia este de 58 la sută”, a precizat Coriu.

Afla mai multe despreburnoutmedicimigraţie
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt